Site icon Efsane Yemek Tarifleri

İftardan Sonra Tüketmeniz Gerekenlerden: Çay

Birbirinden lezzetli yemeklerle donatılan iftar zamanından sonrasına doğru ilerliyoruz.

İftar sofralarında besleyici yemekler tercih etmek gerekiyor. Bütün gün aç kalan midenizi bir anda doldurmamanız da bedeninize yüklenmemeniz için önem taşıyor. Genellikle tüm uzun süren açlığın ardından birden ve fazla miktarda yemek midenizi rahatsız edebilir. Bu sebeple besleyici bir çorba ile orucunuzu açıp kalan saatleri hafif ve az miktarda yemeye ayırabilirsiniz.Uzun süren açlığın ardından yenen yemeğin üzerine bir olmazsa olmazımız var: Çay Yemeğin sindirilmesi için mideye yardımcı olan çay, sadece faydası için değil lezzetiyle de Türk mutfağı için çok önemli.

Öncelikle, tüm gün özlemle beklediğiniz çayı en iyi şekilde demlemek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. En verimli haliyle çay nasıl demleniyor?

İftar sonrası bedeninizde hissettiğiniz ağırlık için de bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. Zencefil, nane ve rezenenin sizi rahatlatacak gücünden faydalanabilirsiniz. Hem sindirimi kolaylaştıran hem de besleyici içeriğiyle enerjinizi artıran bitki çaylarını nasıl demlemeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Çaylar demlendiğine göre bundan sonrası keyifle yudumlamaya kalıyor.

 

Exit mobile version