Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz. Kaydolarak, kullanım koşulları - gizlilik politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz. Kaydolarak, kullanım koşulları - gizlilik politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Doğru saklama yöntemleriyle uzun süre tüketebileceğiniz gıdalardan bahsediyoruz.
Her zaman alışveriş yapacak vaktiniz olmayabilir, bu sebeple de taze gıdalar yerine kuru gıdaları dolabınızda sağlam bir yer açmanız gerekiyor. Çoğu bildiğiniz, ancak gücünü yeniden öğreneceğiniz gıdalar arasında yer alıyor. Bakliyatlar, sirke, turşu, hazır çorbalar, nişasta, kuru yemiş, makarna, pirinç…
Liste aşağıda uzayıp gidiyor.
Pirinci nasıl muhafaza ettiğiniz elbette önemli ancak hangi pirinci muhafaza ettiğiniz de aynı önemi taşıyor. Kuru ve serin yerlerde saklamanız gereken pirinçler arasında en uzun dayanma süresine sahip iki çeşit bulunuyor; yasemin ve basmati. Kahverengi pirinci uzun süre saklamaksa içerisindeki yağ sebebiyle iyi sonuçlar vermiyor. Bizden söylemesi.
Makarna pratik yemek denince aklınıza ilk gelen birkaç gıdadan bir tanesi. Pişirmenin farklı yolları olsa da zor şartlarda veya alışverişe gidemediğiniz durumlarda sizi uğraştırmaması adına hazır soslardan da faydalanın deriz. Hatta işinizi daha da kolaylaştıracak 5 dakikada hazır edebileceğiniz bir önerimiz daha var.
Türk mutfağının en geleneksel çorbaları içeresinde yer alan tarhanayı da yine kuru ve serin bir yerde ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmenizi öneriyoruz.
Ağzı kapalı bir kapta ve tabii ki yeniden karanlık ortamda yıllarca saklayabileceğiniz bir mucize; Zeytin.
Çorba da yine pratik tarifler arasında yer alıyor. Çok malzemenin gerektiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü bu noktada imdadınıza hazır çorbalar yetişiyor. En lezzetlileri için tıklayınız.
Mutfakların vazgeçilmezi. Yaptığınız her yemeğe bir katkısı olduğu aşikar ve kendisi yine kuru ve serin alanları seviyor. Ağzını iyice kapamayı da unutmayın.
Hazırlaması sadece 3 dakika süren hazır noodlelardan bahsediyoruz. Zor durumların kurtarıcısı olan bu ürünleri de stoklamakta fayda var. Kaseye koyun sıcak suyu ekleyin ve afiyetle yiyin.
Kuru bakliyatların hepsi ağzı kapalı saklama kaplarında, kuru ve serin yerlerde uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Ayrıca bakliyat kavanozlarınıza birkaç diş sarımsak koymak da içerisinin böceklenmesini önleyecektir. Pişirmeye hazır bir şekilde saklamak isterseniz de haşlayıp porsiyonluk olarak buz dolabı poşetlerine yerleştirerek dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Konserve gıdalar adı üzerinde konserveler ve kapalılar. Saklama koşulları rahat ve dayanma süreleri uzun. Dolabınızda bulundurmakta fayda var.
Sirkenin asidik yapısı sayesinde kendi kendini koruma özelliği bulunuyor. Hem tüketeceğiniz meyve sebzelerde kullanmak hem de yiyeceklerinize tat vermek için bağışıklı sisteminize de yardımcı olacak sirkeyi erzak dolabınızda bulundurun.
Kaya tuzu ya da deniz tuzu uzun yıllar boyunca dayanabiliyor. Ancak iyotlu tuzun dayanma süresi 5 yılı geçemiyor. Siz serin, kuru ve karanlık ortamlarda saklamaya devam edin.
Hem bağışıklık sisteminiz için hem de şeker ihtiyacınızı karşılamak için evde bulundurmanız gereken bal uzun süre durduğunda şekerlense bile, iyileştirici özelliğini korumaya devam ediyor.
Probiyotikten de uzak kalmamak ve bağışıklığınızı sağlam tutmak için turşu da olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Açmadığınız turşu kavanozlarını uzun süre karanlık ve serin yerlerde saklayabilirsiniz. Açtığınız turşu kavanozlarınıysa buz dolabında saklamanız gerekiyor.